OM OSS

iNEZ på Åsen

iNEZ på Åsen en KRAV-märkt och ekologisk .restaurang

På dom nordöstliga sluttningarna av Hallandsås i södra Halland vid Kungsbygget Rodel och Zip-line anläggning ligger iNEZ på åsen. En restaurang för den som vill äta en härlig lunch eller bara fika eller testa vårItalienska mjukglassgelato.

Kontakt:
Henrik Daleskog
info@inezpaasen.se
www.inezpaasen.se
0701109326


iNEZ trädgård

INEZ TRÄDGÅRD STÄNGER FÖR GOTT.
Nu har det blivit dags att säga adjö för oss på iNEZ trädgård i Krogshult, vi stänger ner vår verksamhet med restaurang, café och bageri

här på vår gård i Krogshult.
Det har varit ett svårt beslut att ta eftersom vi har haft några underbara år tillsammans med våra gäster.
Att vi skulle kunna locka så många som 7000 besökare per sommar trodde vi knappast på själva.
Vi vill passa på att tacka alla våra gäster, vänner och besökare för den här tiden; utan era hejarop och underbara feedback så skulle vi aldrig ha vågat kämpa vidare. Att göra om sitt hem till en verksamhet med restaurang och cafe med besökare från när och fjärran har inte alltid varit lätt, därför har vi bestämt oss för att lägga ner vår verksamhet ”hemma” hos oss för att istället satsa på något nytt.
Redan i vår så öppnar ”iNEZ på Åsen” en restaurang och cafeverksamhet på Kungsbygget i Våxtorp(Rodelbana och Zip-line).
Det kommer bli ett nytt koncept av restaurang och cafe för vår del med många spännande nyheter. Vår filosofi från iNEZ trädgård kommer att finnas med oss i dom nya lokalerna och vi kommer säkert att dyka upp i fler sammanhang längre fram.
Vår cateringverksamhet kommer att fungera som tidigare.
Tack för tiden som varit och på återseende.
Louise & Henrik
iNEZ trädgård
iNEZ på Åsen/Kungsbygget

Vår filosofi

Vi gillar äkta mat och gärna ekologisk där man känner smakerna från naturen och att man vet att allt är framtaget med gott samvete. Därför så har vi valt att KRAV certifiera oss


Mer om oss &
inez trädgård

Hur vi hamnade här:

Det är många som undrar, med rötter i Stockholm, Södermanland och Blekinge så var kanske inte valet självklart. Men vi ville ner till södra Sverige och letade ställen i både Skåne och Blekinge och hittade vårt drömställe i Krogshult i Södra Halland. Här finns potential, tänkte vi båda två samtidigt som vi visste att här finns det mycket jobb i minst 10 år framöver. Vi har nu bott här i 5 år och har kommit halvvägs, framför allt har vi äntligen fått sätta igång med vår verksamhet.

Vi började bygga om det gamla grishuset februari 2009, vi var klara så att vi kunde ha café verksamhet öppen under juli och augusti. Positiva med responensen vi fick, bestämde vi att vår satsning hamnat rätt och körde igång full verksamhet april 2010. Vi har inte ångrat oss! Tack till alla underbara människor vi har som gäster, ni gör det hela så fantastiskt som vi drömde om.

En fråga som vi ofta får är, ”varför iNEZträdgård?” Min mormor heter Inez och det har sen blivit ett familjenamn som även jag (Louise) heter i andranamn. Så mina minnen hos mormor på landet är inspiration och då kändes namnet rätt, vem vill inte sitta i iNEZträdgård och bara njuta och ha det bra?

Henrik:
Jag har arbetat med mat och vin i större delen av mitt yrkesliv, för mig så hänger mat, vin och kultur ihop. Den filosofi jag försöker leva upp till är det enkla och äkta. När det gäller kvalité

så är tiden en viktig faktor, bra mat tar lite tid att laga eller ett surdegsbröd som långsamt får jäsa i kylen över natten. Att använda bra råvaror är en förutsättning men är inte hela hemligheten.
Smör, grädde och bra färska och torkade kryddor är minst lika viktigt. Att använda sig av egna fonder och buljonger kan vara hela skillanden när man arbetar med lite enklare råvaror.
Dom små skillnaderna kan göra jobbet enklare, som att använda ett bra salt.
Kan vi också anväda oss av lokala ekologiska råvaror helst våra egna så är saken klar.
Som Somelier och dryckes expert så håller jag provningar med vin, öl, och spritdrycker.
Jag håller även kurser/provningar där vi kombinerar dryck och mat. Antingen så är vi i vår fina lokal/restaurang eller så kommer jag till er.
Boka info@ineztradgard.se, info@inezpaasen.se
/Henrik

Lousie:
Jag brinner för min trädgård och när jag kan så smiter jag gärna ut till mitt grönsaksland som jag odlar med ekologiska principer i fokus. Stående på knä och lukar för glatta livet för att sen kunna skörda underbara, goda, krispiga grönsaker i alla färger och former till restaurangen och butiken.
Nu har jag fått två fantastiska medhjälpare, Magnus och Brasse, två Linderödsgrisar som gärna hjälper mig att böka upp jorden. Allt ogräs glufsar dom i sig och gödslar på samma gång! Dom gör ett superjobb och allt är naturligt. Att dom sedan även är söta och väldigt sociala gör ju inte saken sämre.
Våren 2010 blev jag klar med min tvååriga trädgårdsmästar utbildning på Norrvikens trädgårdar, så är du intresserad av att få hjälp i din trädgård, t e x. beskärning av träd, design, ekologisk grönsaksplantering, så är det bara att slå mig en signal.
0430-32045 eller 070-1109346

Hör av dig


Vi gillar att höra ifrån våra gäster

Öppet


Alla dagar12 – 17


Contact


Adress Kungsbygget 44

Telefon

Epost info@inezpaasen.se